Πάνω Frame
ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΙΛ Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΘΡΑ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English Russian
Αναζήτηση
 
Κατηγορίες
Πληροφορίες
Αποστολές & επιστροφές
Όροι ασφάλειας
Όροι χρήσεως
Cookies
Προστασία προσωπικών δεδομένων
bleft3
bleft4
bleft7
bleft8
 
ΑΣ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
 

ΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «HOLISTIC LIFE» τον Σεπτέμβριο του 2005.
 
Ο συγγραφέας του άρθρου και ομοιοπαθητικός ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΜΥΓΙΑΚΗΣ (DIHom., Fellow BIHom.) είναι επίσης συγγραφέας 12 βιβλίων Ομοιοπαθητικής. Ανάμεσά τους είναι και το 1300 σελίδων βιβλίο αναφοράς «ΕΛΛΗΝΙΚΟ REPERTORY ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ», με το οποίο ήδη εργάζονται καθημερινά εκατοντάδες Έλληνες ομοιοπαθητικοί. Έχει δημιουργήσει τον «ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ» και τις εκδόσεις Ομοιοπαθητικής ALTER-SIMILIA με περισσότερα από 60 βιβλία και CD-ROMs Ομοιοπαθητικής.
Οι πληροφορίες του άρθρου αποτελούν μέρος των σεμιναρίων Ομοιοπαθητικής του Λύσανδρου Μυγιάκη στα οποία τα θέματα αναλύονται πολύ περισσότερο, με δοσολογίες, προτεινόμενες δυναμοποιήσεις κλπ.
 
Κάθε νέα γενιά κουβαλά μαζί της ζωντανή τη δημιουργική φλόγα που δεν την έσβησαν – όπως γίνεται συχνά – τα χρόνια. Αυτή η φλόγα είναι που προ­σφέρει, αναπτύσσει, ομορφαίνει τη ζωή και τις εκφράσεις της. Αυτή η φλό­γα δεν ησυχάζει ούτε συμβιβάζεται μέχρι να μπορέσει να βρει τον δρόμο της αληθινής προσφοράς της. Στον τομέα της θεραπείας είναι το απαραίτητο στοιχείο σε όλους τους καιρούς.
 
Ζούμε σε εποχές που η αγνότητα της πρόθεσης, του κίνητρου είναι κάτι σχετικά σπάνια. Μέσα σε αυτούς τους καιρούς ωστόσο το σωστό κίνητρο και η μετέπειτα σωστή εκπαίδευση του νέου ανθρώπου θα εξοπλίσει το άτομο που ενδιαφέρεται να υπηρετήσει τους συνανθρώπους του στον τομέα της θε­ραπείας με τα κατάλληλα εφόδια.
 
Ο νέος άνθρωπος που ψάχνει αυτό τον καιρό να προσανατολιστεί σε κάποιο επάγγελμα που αύριο θα του επιτρέψει να ζήσει μέσα σε τοπίο ψυχι­κής ευχαρίστησης και προσφοράς συχνά σκέφτεται τον τομέα της υγείας. Και κάνει πολύ καλά.
Ο τομέας και οι ανάγκες της υγείας είναι πραγματικά τεράστιες. Υπάρχει χώρος τόσο για ανθρώπους με ισχυρό όσοι και με μικρό σχετικά ενδιαφέρον. Όλοι μπορούν να προσφέρουν στο επίπεδο που επιλέγουν. Ιδιαίτερα τις τελευ­ταίες δεκαετίες με την ανάπτυξη των εναλλακτικών ή συμπληρωματικών θεραπειών υπάρχει ένας ακόμη μεγάλος χώρος που μπορεί να καταστεί το πεδίο προσφοράς πολλών νέων ανθρώπων.
 
Ο νέος μετά από σκέψη και έρευνα ας κατευθυνθεί σε εκείνον τον ιδιαίτε­ρο τομέα που θεωρεί ότι του ταιριάζει περισσότερο. Ας μου επιτραπεί όμως να αναφερθώ για λίγο στην Ομοιοπαθητική.
 
Η Ομοιοπαθητική είναι εκείνο το θεραπευτικό σύστημα με την μεγαλύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Στην πατρίδα μας έχει προσφέρει πάρα πολλά σε χιλιάδες ασθενείς που εδώ και 40 χρόνια προσέ­τρεξαν για να βοηθηθούν από αυτήν. Αυτοί, δηλαδή οι ασθενείς που βοηθή­θηκαν, είναι και οι καλύτεροι «διαφημιστές» της Ομοιοπαθητικής, και βέβαια αυτό ισχύει και για κάθε θεραπευτικό σύστημα, ιατρό ή θεραπευτή. Αυτοί επίσης «τραβούν», αν επιτρέπεται ή έκφραση, τα πράγματα μπροστά. Απο­τελούν το ζωντανό παράδειγμα, μπροστά στο οποίο - αν μη τι άλλο - πολλοί αναρωτιούνται και ερευνούν.
 
Η Ομοιοπαθητική όμως επίσης είναι και ένα σχετικά καινούριο θεραπευ­τικό σύστημα, μόλις 200 και κάτι ετών! Πιστεύω ότι όπως όλα τα υγιή πράγ­ματα έτσι κι αυτή βρίσκεται σε μια συνεχή ανάπτυξη και αναζήτηση. Η επι­στήμη αυτή που τόσο την αγαπάμε, ώστε πολλοί να έχουμε αφιερώσει δεκα­ετίες από τη ζωή μας στη υπηρεσία της, έχει να μας διδάξει αλλά ταυτόχρο­να και να μάθει πολλά. Έχει ανάγκη από τους νέους λειτουργούς της και τους αυριανούς ερευνητές των ανεξερεύνητων ακόμη δυνατοτήτων της.
 
Στο σημείο αυτό ας μου επιτραπεί να παρεμβάλω το τμήμα ενός σημα­ντικού κείμενου του γνωστού αμερικάνου ομοιοπαθητικού Roberts ο οποίος γράφει:
 
«Τι έχει να προσφέρει στο μέλλον του νεαρού επιστήμονα η Ομοιοπαθητική; Αυ­τή είναι μία ερώτηση που τίθεται κατ’ επανάληψη. Μάλιστα στις σημερινές συνεχώς μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες αποτελεί ένα ερώτημα πραγματικά νόμιμο και ταιριαστό.
 
Ίσως θα μπορούσαμε να εμβαθύνουμε καλύτερα στο πρόβλημα εάν αντιστρέ­φαμε την ερώτηση και ρωτούσαμε τον νεαρό επιστήμονα: «Εσύ τι προσδοκάς να πάρεις από τη ζωή;» Μονάχα η ειλικρινής απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να μας διαφωτίσει σε ότι αφορά την πιθανή προσαρμοστικότητά του στην Ομοιοπαθη­τική. Επίσης μόνο στη βάση της ειλικρινούς μελέτης της προσαρμοστικότητάς του μπορούμε να ….προφητεύσουμε τι έχει να του προσφέρει η Ομοιοπαθητική.
 
Ας αρχίσουμε όμως με κάτι γενικότερο στα πλαίσια του οποίου θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε για ποιο λόγο σκέφθηκε να σπουδάσει ιατρική ή κτηνιατρική. Μήπως είναι κάπως ράθυμος και την θεωρεί σαν ένα επάγγελμα που θα του παράσχει αύριο εύκολα εισοδήματα; Ακόμη μήπως επειδή βλέπει την ιατρική σαν ένα ε­πάγγελμα με τιμητική κοινωνική θέση ή και σαν μία δυνατότητα να καταξιωθεί κοινωνικά; Μήπως έχει τη φιλοδοξία να τιμηθεί σαν ένας μεγάλος χειρούργος, μικροβιολόγος κλπ. Μήπως τελικά το πρώτο που τον ενδιαφέρει είναι οι δυνατές (possible) οικονομικές απολαβές;
 
Εάν κάποιος χρησιμοποιεί τη θέση του γιατρού ή του κτηνίατρου για να απο­κτήσει μία εύκολη ζωή, μία κοινωνική θέση, φήμη ή και πλούτο, τότε η Ομοιοπα­θητική δεν έχει να του προσφέρει παρά ελάχιστα.
 
Αλήθεια, με την ευκαιρία, πως αντιδρά ο νεαρός επιστήμονας στις φαντασιο­πληξίες των ημερών μας, στα δήθεν ενημερωτικά δελτία των εργαστηρίων, στις διαφημίσεις των φαρμακευτικών εταιρειών, στην γεμάτη ευφράδεια ομιλία των πωλητών;
 
Εάν στο ερώτημα που του θέτετε σχετικά με την κατεύθυνση του μέλλοντός του απαντήσει με τρόπο που σας κάνει να νομίζετε ότι ενδιαφέρεται για την νοσούσα ανθρωπότητα και ότι έχει μία διακαή επιθυμία να προσφέρει, να βοηθήσει να βελ­τιωθεί η υγεία και επομένως να οδηγήσει τους ασθενείς του σε μεγαλύτερη χρη­σιμότητα και ευτυχία, τότε μπορείτε να είστε σίγουρος ότι υπάρχει ένα σταθερό θε­μέλιο επάνω στο οποίο μπορεί να οικοδομήσει ένα σχέδιο ζωής στο οποίο η Ομοιο­παθητική θα του προσφέρει μία μεγάλη επιβράβευση….
 
Επίσης μπορούμε να προχωρήσουμε και άλλο στη διερεύνηση του χαρακτήρα και των ικανοτήτων του και να προσδιορίσουμε το τι έχει να του προσφέρει η Ομοιοπαθητική με το να ανακαλύψουμε τι έχει να προσφέρει αυτός σε αυτήν. Ένα από τα απαραίτητα – εάν πεισθούμε για την επιθυμία του να προσφέρει είναι να προσδιορίσει ο ίδιος εάν έχει σταθερότητα. Εάν το άτομο έχει έναν χαρακτήρα ο οποίος επηρεάζεται εύκολα, εάν δυσκολεύεται να διατηρήσει μία ευθεία πορεία και εάν τελικά μονάχα επιζητεί τον ευκολότερο δρόμο, τότε μην τον ενθαρρύνετε να μελετήσει, να σπουδάσει την Ομοιοπαθητική.
 
Η Ομοιοπαθητική είναι θεμελιωμένη επάνω σε αρχές που με τη σειρά τους βρί­σκονται θεμελιωμένοι επάνω σε φυσικούς νόμους. Εάν η Ομοιοπαθητική είναι θεμε­λιωμένη επάνω σε φυσικούς νόμους τότε είναι διαχρονική σαν τους βράχους. Βέ­βαια όλοι γνωρίζουμε ότι οι φυσικοί νόμοι υπήρχαν πριν να δημιουργηθούν οι βρά­χοι. Εάν ο νεαρός επιστήμονας ακολουθεί το δρόμο της Ομοιοπαθητικής τότε θα πρέπει να ακολουθεί αυτούς τους νόμους της και να στέκει δίπλα τους αδιάφορος από τις γύρω ασκούμενες πιέσεις. Θα πρέπει λοιπόν να έχει σταθερότητα χαρακτή­ρα και στον ίδιο βαθμό και την αρετή της υπομονής.....
 
Ακόμη θα πρέπει να αφιερώνει ώρες στη μελέτη του ασθενούς του ώστε να μπορεί να ιχνηλατεί την πορεία της διαταραχής και το φάρμακο που ταιριάζει σε αυτή, βασίζοντας βέβαια πάντα τις ενέργειές του επάνω στο σταθερό βράχο του φυσικού νόμου. Στον νεαρό επιστήμονα που διαθέτει τα κατάλληλα εφόδια και επιθυμεί να λάβει την ομοιοπαθητική εκπαίδευση με σκοπό την εκπλήρωση αυτού του καθήκοντος η Ομοιοπαθητική έχει να προσφέρει τα πάντα.
 
Αρχικά η Ομοιοπαθητική προσφέρει στον ανεξάρτητο νου μία ευκαιρία να ανα­ζητήσει νέες επαληθεύσεις των φυσικών νόμων επάνω στους οποίους στηρίζεται αυτό το ιατρικό σύστημα. Η Ομοιοπαθητική ανοίγει απέραντους ορίζοντες στον πρωτοπόρο, και δεν μπορούμε να μετρήσουμε την απόσταση στην οποία μπο­ρούν να ταξιδέψουν τα ανυπόμονα μυαλά ούτε και σε πόσο μεγάλο βαθμό οι ερμηνείες αυτών των νόμων μπορούν να επηρεάσουν τον πολιτισμό του μέλλο­ντος.
 
Η Ομοιοπαθητική δίνει τη δυνατότητα μίας ζωής γεμάτης προσφορά και είναι η μοναδική θεραπευτική μέθοδος που βάζει σίγουρα τον ασθενή στον μόνιμο δρόμο προς την ανάρρωση. Πρέπει ακόμη να θυμόμαστε ότι παρόλο που κάποτε αποτυγ­χάνουμε, ωστόσο συχνά η αποτυχία είναι δική μας και όχι της Ομοιοπαθητικής. Όσο καλύτερα γνωρίζουμε τα θεραπευτικά μας εργαλεία τόσο καλύτερη χρήση τους κάνουμε.....
 
Η Ομοιοπαθητική θεωρεί τον οργανισμό σαν ένα σύνολο, και όχι μόνο ως τα ξε­χωριστά τμήματά του. Επομένως η Ομοιοπαθητική αρχικά συγκινεί σε μικρότερο βαθμό τον επιστήμονα του μηχανικιστικού προσανατολισμού. Αυτός μπορεί πάντα να γίνει ένας καλός χειρούργος. Από την άλλη μεριά, η Ομοιοπαθητική προσφέρει ένα ηπιότερο τρόπο προς την υγεία ολόκληρου του οργανισμού.....
 
Η Ομοιοπαθητική πηγαίνει ακόμα πιο πέρα, επειδή επιζητεί να ανακουφίσει όσο δυνατόν περισσότερο τον ατομικό οργανισμό από το βαρύ φορτίο των κληρονομι­κών του τάσεων. Επίσης να προφυλάξει το άτομο από την αύξηση αυτού του φορ­τίου επιτρέποντας στην ζωτική ενέργειά του να προμηθεύσει στον οργανισμό την δική της ανοσία απέναντι στην ασθένεια. Η Ομοιοπαθητική βλέπει την υγεία του ατόμου σαν ένα πολύτιμο δυναμικό και η επιστροφή του ατόμου στην υγεία με τη βοήθεια αυτής, είναι σχεδόν βέβαιη εάν ακολουθήσουμε τους θεμελιώδεις νόμους της.
 
Η τελική απόφαση εναπόκειται στον νεαρό επιστήμονα και σχετίζεται με το τι επιθυμεί να αποκομίσει από την εργασία του. Εάν πρόκειται για οικονομικές φιλο­δοξίες, τότε είναι καλύτερα να μην ασχοληθεί με την Ομοιοπαθητική. Εάν όμως επι­θυμεί από καρδιάς να προσφέρει, τότε παρεπιμπτόντως, μπορεί να συναντήσει εμπρός του και τη φήμη και την οικονομική του βελτίωση, όπως εξάλλου και την μεγάλη ικανοποίηση του να γνωρίζει ότι έχει χορηγήσει στους ασθενείς του το δώ­ρο της θεραπείας κατά τον πλέον ασφαλή, ευγενή και γρήγορο τρόπο.
 
Για τον άνθρωπο που μπορεί να βοηθήσει την κοινότητα και τα άτομά της να αποκτήσουν ένα ανώτερο επίπεδο υγείας, η κοινότητα αυτή διαφυλάττει μία τιμητική θέση. Στον άνθρωπο που μπορεί να βοηθήσει τη φύση να θεραπεύσει την σοβαρή ασθένεια εμφανίζεται στο μονοπάτι του ίσως όχι η λαμπερή φλόγα του κομήτη που περνά βιαστικά αλλά το σταθερό απαστράπτον φως.
 
Στον άνθρωπο που αναλώνει ασταμάτητα τον εαυτό του στους ασθενείς του, η κοινότητα θα του ανταποδώσει μία περισσότερο ή λιγότερο άνετη ζωή. Ίσως όχι τα πολλά πλούτη που προσφέρουν κάποιες άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες, αλλά ένα εισόδημα που θα του επιτρέψει να συντηρεί την οικογένειά του μέσα στα πλαί­σια μίας κοινωνικής θέσης που κουράσθηκε για να αποκτήσει.
 
Η Ομοιοπαθητική σαν επάγγελμα προσφέρει μία πρόκληση. Οι δυνατότητες αυ­τής της τέχνης είναι άπειρες. Ρωτάς μήπως το τι έχει να σου προσφέρει η Ομοιο­παθητική; Νεαρέ επιστήμονα τι έχεις να προσφέρεις εσύ σε αυτήν;».
 
Αυτά έλεγε ο Roberts πριν από πολλά χρόνια αλλά η αξία τους είναι δια­χρονική.
 
Συνεπώς θα πρέπει να καλωσορίσουμε τους νέους με τα σωστά ανθρω­πιστικά κίνητρα.
 
Ας καλωσορίσουμε εκείνους που θα τολμήσουν να είναι ουσιαστικοί και αληθινοί με τον εαυτό τους και με την ψυχολογική θεραπεία κι αυτοβελτίωση τους. Μόνο έτσι θα μπορέσουν αργότερα, με την κατάλληλη κι επίμονη μελέτη, να προσφέρουν πολλά στους ασθενείς τους. Αυτό το προαπαιτούμενο ας μη το παραμελούμε.
 
Ας καλωσορίσουμε τους νέους που θα τολμήσουν να οδηγήσουν τα ζητήματα της θεραπείας μπροστά, χωρίς να έχουν πρώτιστα στο νου τον μικρό τους εαυτό.
 
Ας καλωσορίσουμε τους νέους με την αγνή και καθαρή καρδιά και σκέ­ψη. Αυτό είναι το μεγαλύτερο προαπαιτούμενο στον χώρο της θεραπείας.
 
Ας καλωσορίσουμε τους νέους που θα έχουν την επιμονή και υπομονή να μην απογοητευτούν από τις δυσκολίες των σπουδών τους ή από μικρόψυ­χους ανθρώπους. Αυτές οι σειρήνες του τίποτα δεν θα πρέπει να φοβίσουν τους νέους ή να τους κάνουν να ταυτιστούν με τον στείρο μηχανικισμό που είναι τόσο συνήθης στη σημερινή ακαδημαϊκή ιατρική. Η ανθρώπινες αξίες στέκουν πάρα πολύ υψηλότερα από τον  στείρο μηχανικισμό κι ο ορίζοντάς τους είναι τ’ άστρα.
 
Ας καλωσορίσουμε τους νέους με όραμα και όνειρα. Η σκόνη του δρόμου είναι πολύ μικρή γι’ αυτούς.
 
Ας καλωσορίσουμε τους νέους που τους διακρίνει η ουσία της πρόθεσης για προσφορά. Αυτή θα τους προφυλάξει και θα τους προστατέψει από όλα τα αγκάθια του δρόμου τους που αναπόφευκτα θα συναντήσουν.
 
Ας καλωσορίσουμε τους νέους που κόντρα στο πνεύμα της υλιστικής εποχής μας θα έχουν το θάρρος να βάλουν τον πάσχοντα ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ επά­νω από πολλά. Αυτά τα μικρά διαμάντια της γκρίζας εποχής μας είναι η ελπί­δα για ένα περισσότερο φωτεινό μέλλον.
 
Ας καλωσορίσουμε τους νέους.
 
Για συμμετοχές στα σεμινάρια, παραγγελίες βιβλίων Ομοιοπαθητικής ή για θεραπευτικές συνεδρίες Ομοιοπαθητικής στις οποίες προίσταται ο Λύσανδρος Μυγιάκης σε συνεργασία με την ιατρική του ομάδα, επικοινωνήστε στον «ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ» στα τηλέφωνα:
210 – 76 43 963 και 6978 – 87 59 28
 
 
 
 

 

Πίσω
Εύρος Τιμών
Από:  Μέχρι:
  Άρθρα Περισσότερα
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΒΑΤΤΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΩΧΡΗΣ ΚΗΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΡΟΜΟ TOURETTE ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ
ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ
ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ
ΑΣ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
ΨΥΧΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ: ΜΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ
ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ REPERTORY
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΤΡΟΠΟΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ
  Νέα Προϊόντα Περισσότερα
Banner Δεξί 1
  Προτείνουμε για Εσάς Περισσότερα
Banner Δεξί 2
bright6
bright7
SSL Certificates
 

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του. Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.
 

Διαβάστε περισσότερα ...

Είναι τα cookies που χρησιμοποιούνται από την ιστοσελίδα μας με σκοπό να βελτιώσουν την περιήγηση σας και να αποθηκεύσουν προσωρινά στο περιηγητή σας τις προτιμήσεις σας.

Η απενεργοποίηση τους, είναι πιθανό να προκαλέσει προβλήματα στη προβολή της ιστοσελίδας.

Μπορείτε να ρυθμίσετε τον περιηγητή σας να μπλοκάρει ή να σας προειδοποιεί για αυτά τα cookies, αλλά κάποια μέρη της ιστοσελίδας δεν θα δουλεύουν σωστά.